Hoppa till innehåll
Hem » Om » Styrketrappan

Styrketrappan

Styrketrappan finns för alla personer som vill förbättra sitt välbefinnande ska kunna göra det på ett hållbart och smart sätt med omsorg om sig själv och andra.

Per, Styrketrappan

Inledning

Styrketrappan är en metod, en verksamhet och framförallt ett sunt förhållningssätt för att nå en hållbar hälsa.

Styrketrappan

Stegen och hälsopelarna

Så här ser min trappa ut

Fysisk och mental träning

Nyttigare nutrition

Passiv och aktiv återhämtning

Det är tre medvetna steg som är valda med omsorg för att påbörja och fullfölja en förändringsresa. Det är med en stark tro som ordningen på stegen är valda med, och det går självfallet att byta ordning och hoppa förbi steg om det är vad som behövs.

Namnet

Namnet Styrketrappan kommer från ett koncept jag kommit i kontakt med och förfinat genom åren. Detta kommer du märka och det bygger på eget ansvar. Utöver det ingår stegvisa förbättringar och att arbeta tillsammans med tålamod.

Tanken bakom är att man utvecklar förmågor inom uthålligets- eller styrkesporter. Detta i trappsteg om 5-6 steg där man har flera steg. Stegen är Rörlighet, Teknik, Belastning, Hastighet, Styrkelyft, Tyngdlyftning i ökande svårighetsgrad och beroende på vilka förmågor som ska utvecklas.

Metoden

Hur lång tid behövs för att ta sig igenom stegen? 365 dagar

Styrketrappan utgår från ett stort tålamod, och att införa förändringar och förbättringar i medvetna steg så det blir hanterbart och framförallt hållbart. Uppåt ett år även om det självfallet går att göra förändringar på avsevärt mycket kortare tid än så.

  1. Träning

    Fysisk och mental träning och motion är den i vårt tycke viktigaste hälsopelaren att börja arbeta med, där man bör börja med förändringar för en starkare hälsa och/eller förbättrade.

  2. Nutrition

    När förändringar inom träning börjar kännas som vanor är det dags att se över maten, den andra hälsopelaren. Här handlar det om att göra bättre val som leder till ett friskare liv och/eller en bättre prestation.

  3. Återhämtning

    När förändringarna inom träning och nutrition känns som vanor, de blir av, så är det dags att börja arbeta mer med både passiv och aktiv återhämtning. Denna tredje hälsopelaren handlar om att lugna ner och stärka kroppen både fysiskt och mentalt.

Ständiga förbättringar

Jag har valt att anpassa Styrketrappan så det handlar att stärka något inom träning, nutrition och återhämtning steg för steg där sömn och andning på ett eller annat sätt är en del eller effekt av vardera steg. Målsättning och förutsättningar styr stegen. Jag använder Positiv psykologi och frågandets konst i mitt arbete. Allt handlar om ständiga förbättringar

Förhållningssätt

Stegvis förbättring och förändring är en enkel, tidlös, kraftfull och pedagogisk modell. Som ett resultat är detta ett förhållningssätt som jag har en stark tro att många kan ta till sig. Detta oavsett vilken typ av förändring det gäller. Allt handlar om att lägga till positiva förändringar och beteenden så att du över tid kommer ha en större andel av dem än negativa beteenden och på så vis hittar vi din hållbara hälsa

Verksamhet

Styrketrappan i Göteborg är namnet på verksamheten.