per olsson
Sangria-kronärtskockor har djupt lila och köttiga löv. Den har en nötig smak och passar perfekt att ånga!
Hälsofördelar
01 25% av dagsbehovet av vitamin C
02 En hel del järn
03 Laddad med antioxidanter
En fräsh och somrig sallad för vintern. Komfortmat från sin bästa sida
Prepptid: 20 Min
3 dl kycklingfond 2 tsk olivolja 1 lök 2 vitlöksklyftor 2 dl ris 2 tsk salt 1 kryddmått curry 12 oliver 2 kronärtskockshjärtan 1 selleristjälk
Koktid: 20 Min
IIngredienser
Laga riset. Koka upp fonden och låt den sjuda. Hetta upp oljan i en stekpanna på medium-värme. Tillsätt hackad lök och vitlök. Stek till löken är genomskinlig. Tillsätt ris och curry. Stek, rör om under tiden, 1 minut.
Laga kronärtskockan. Fyll en stor gryta med ett par centimeter vatten. Tillsätt vitlök och lagerblad. Skär av och kompostera översta 1 centimetern och de nedersta 2-3 centimetrarna av kronärtskockorna. Lägg i grytan och låt koka i 20 min. Ångkokning är förstås ett alternativ om du har utrustning för det.
Lägg kronärtskockan på tork och kylning en stund. Trimma de yttersta löven och behåll det mjuka hjärtat av kronärtskockan.
Blanda kronärtskockan med ris och toppa med aprikos och dill. Servera kylt eller rumstempererat.