styrketrappan
PER OLSSON
01 Använd färska ingredienser - speciellt jäst
02 Lagring: torrt är bra
03 Använd rätt mjöl
04 Temperatur och jäst
05 Att knåda eller inte knåda
06 Föreslagna jästider
För att säkerställa ett bra lyft och en vacker skorpa, bör du börja med färsk jäst och bakpulver/bikarbonat
Förvara alltid dina bakingredienser på en torr plats i rumstemperatur. Kyl aldrig.
Få tag i bra brödmjöl. Den är mald speciellt för att göra bröd!
Se till att din vätska är mellan 35-39 grader när du lägger till jäst.
Snabbbröd kräver vanligtvis inte knådning (tänk kakmix) medan jästbröd kräver lite knådning för att få fram glutentrådarna.
Följ den föreskrivna stigtiden. Använd en timer. För lång tid och du kanske har en syrlig limpa eller ett torrt bröd med massor av hål!