styrketrappan

Nybörjarguide till brödbak

PER OLSSON

Så, du vill baka bröd! Du har kommit till rätt ställe. Att baka bröd är både lätt och givande, speciellt om du lär dig de här 6 enkla reglerna för att baka.

Låt oss börja!

Det finns inget mystiskt med brödbak!  Övning ger färdighet så baka, baka, baka!

6 Enkla regler för att baka bröd

01 Använd färska ingredienser - speciellt jäst

02 Lagring: torrt är bra

03 Använd rätt mjöl

04 Temperatur och jäst

05 Att knåda eller inte knåda

06 Föreslagna jästider

Yeast Package
Thermometer
Jar
Dough
Flour Bag
Flour Bowl

Använd färska ingredienser - speciellt jäst

01

För att säkerställa ett bra lyft och en vacker skorpa, bör du börja med färsk jäst och bakpulver/bikarbonat

Lagring: Torrt är bra

02

Förvara alltid dina bakingredienser på en torr plats i rumstemperatur. Kyl aldrig.

Använd rätt mjöl

03

Få tag i bra brödmjöl. Den är mald speciellt för att göra bröd!

Temperatur och jäst

04

Se till att din vätska är mellan 35-39 grader när du lägger till jäst.

Att knåda eller inte knåda

05

Snabbbröd kräver vanligtvis inte knådning (tänk kakmix) medan jästbröd kräver lite knådning för att få fram glutentrådarna.

Föreslagna jästider

06

Följ den föreskrivna stigtiden. Använd en timer. För lång tid och du kanske har en syrlig limpa eller ett torrt bröd med massor av hål!