Bästa principen för en sundare måltid

bästa principen for en sundare måltid

Principer slår regler alla dagar i veckan, detta tillsammans med strategin att bygga en bra måltidskultur med Styrketrappan som metod är bästa vägen till hållbar hälsa.

Per, Styrketrappan

Du har hört den förrut, det är jag helt säker på. Ät mer grönt! Så, då var den rosa elefanten i rummet utpekad ännu en gång. Jag är ganska säker på att du även hört att du ska äta närodlat/-producerat och efter säsong. Jag är lite osäker på att du hört att det du gärna får se regnbågens alla färger på tallriken, under förutsättning att det går och att du kan se färger förstås.

Börja med fördelningsprincipen, den enklaste, och fyll halva tallriken med det du hittar när du utforskar grönsaksdisken. Strunta i att det ska vara en viss volym eller vikt, ett visst antal kalorier utan ha den enkla principen som strategi för att bygga din sunda måltidskultur som även kommer bli hållbar för både dig, samhället och miljön om du även siktar på närodlat/-producerat från ekologiska leverantörer.

På vår sida om Nutrition kan du läsa mer om de fem principerna som ingår i Styrketrappans metod för nyttig nutrition.

nv-author-image

Per Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *