Hoppa till innehåll
Hem » Blogg med artiklar för en hållbar hälsa » Klokheter » God Jul & Gott Nytt 2023!

God Jul & Gott Nytt 2023!

Julen närmar sig med allt vad det innebär av förväntningar, rädslor och ibland likgiltighet.

Per

Sänk förväntningarna

I Snart är det jul… skriver jag kort om att sänka ambitionerna, och jag tycker verkligen att du även ska sänka förväntningarna med. Blir det bättre med höga förväntningar och ambitioner i en storhelg som du kanske använda dig av för att återhämtning?

two hands

Ta klivet och be om hjälp

En del människor har en klump i magen inför helgerna. Jag tänker givetvis på de familjer som går in i helgerna där missbruk och/eller misshandel blir ännu vanligare.

Jag tycker att du som har en klump i magen ska ta klivet och be nån av oss andra medmänniskor om stöd och hjälp för att ha en så problemfri framtid som möjligt.

Till höger kan du som är utsatt se exempel på organisationer eller myndigheter som kan hjälpa dig.

Ring 112 om det är risk för liv och lem!

Om du utsätts för misshandel eller mår dåligt, här är lite olika ställen du kan kontakta

two person holding papercut heart

Finns där för de som har svårt att uppskatta storhelger

Om du ser nån som mår dåligt, här är lite olika sätt att hantera det:

Det finns människor därute som har svårt att uppskatta storhelger, en del likgiltiga, av olika anledningar. Respektera och visa tolerans i de situationerna. Var även vaksam hur likgiltiga de är, du kanske ska titta lite i rutan bredvid?

shallow focus photo of the Nativity figurine

God jul och gott nytt år!

Jag hoppas att du får en så god jul det bara går med mycket kärlek, mat (tallriksmodellen) och dryck (funkar även med Vit jul 2022: Tillsammans ger vi fler barn fina julminnen!) i sunda mängder. Självklart hoppas jag du får till lite träning eller vardagsmotion, mycket sömn och återhämtning!

Ha sedan ett gott nytt år där det mesta går, det var det här med ambition och förväntningar, enligt planen som du och jag kan skapa tillsammans!