Hoppa till innehåll
Hem » Blogg med artiklar för en hållbar hälsa » Klokheter » Hitta en förebild och jämför dig med dig själv

Hitta en förebild och jämför dig med dig själv

Jämförelse är en glädjetjuv

Theodore Rosevelt, fritt översatt från ”Comparison is a thief of joy”

Att jämföra sig med andra, hur väl de lyckas och där man själv kanske lyckas lika mindre bra eller långsammare, kan ta glädjen ur en förändring.

Att ha en sund förebild kan vara stärkande och att se till att lustfylldhet och glädje hela tiden är med i bilden när det kommer till förändringar i träning, nutrition och återhämtning är bra framgångsfaktorer hållbar hälsa med en sund självbild, ett stärkt självförtroende och en bra självkänsla.

Jämför dig med dig själv

Precis som rubriken till inlägget säger så bör du jämföra dig med dig själv, och om du tvunget känner ett behov av att jämföra dig med andra så plocka ut människor som är på ungefär samma nivå som du.

Hitta förebilder

Även om budskapet är att jämföra med dig själv, så är det alltid bra att ha en förebild. En förebild som har en sund inställning till hållbar hälsa, och som går att identifiera sig med.

Lustfylldhet och glädje

Det ska vara roligt att göra förändringar, och roligt blir det om man utgår från sig själv och inför förändringar gradvis. Ännu roligare blir det om man genomför förändringarna ihop med andra människor för att få och ge stöttning och pepp till varandra.

Sammanfattning

  • Jämför dig med dig själv
  • Hitta en förebild
  • Gör det tillsammans med andra för stöttning och pepp

Vill du diskutera mer så är du varmt välkommen att kontakta oss!