4 steg för att hantera motgångar bättre
Tid som behövs: 1 timme
Ge det tid.
- Acceptera motgången
Det är ok att bli frustrerad, irriterad eller ledsen vid motgångar.
Det viktiga är att tänka på att vara ödmjuk inför att det kanske var meningen just den här gången.
Undvik ursäkter eller förhandlingar om varför det gick som det gick. - Ge det nog mycket tid att gå över
Tänk på att frustrationen, irritationen eller vilken känsla det nu är behöver komma ut så att du kan gå vidare.
Det viktiga är att släppa ut känslorna.
Undvik ältande, om du hamnar i ett sånt läge tycker jag du ska prata med någon för att få perspektiv på saker och ting. - Reflektera över vad du kan dra för lärdomar
Fundera på vad du kan göra annorlunda nästa gång, om det blir en nästa gång.
Det viktiga är att det du kan påverka är från där du är nu och framåt, det som har hänt går aldrig att påverka. - Sätt upp nåbara delmål
När du reflekterat över vad du kan göra annorlunda för framtiden så kan det vara en god idé att sätta upp delmål som är nåbara bara för att få framgångar.
Det handlar om att programmera in känslan av att det går att nå mål.
Summering
Självklart gör det det, följ tipsen i det här blogginlägget så kommer du över tid göra det till en konst att ta en motgång.
Ja, i stora drag fungerar det i medgång med. Vi kan alltid dra lärdomar och sätta andra mål för framtiden oavsett om något gått bra, vid medgång eller mindre bra, vid motgång.
Listan avser motgångar i sammanhang kopplade till träning, nutrition, återhämtning och sömn. Tyngre ämnen såsom dödsfall, sjukdomsbesked eller andra förluster och motgångar tycker jag exempelvis psykologer, fysioterapeuter, läkare, psykoterapeuter eller annan sjukvård ska hantera ihop med dig.