Hoppa till innehåll

Om

Visdom är den samlade erfarenheten och kunskapen som behövs för att nå harmoni och balans i livet.

Att skapa en gemensam väg till hållbar hälsa i mitt fall.

Per

Om Per

Per Olsson på Rambergets utsiktsplats
Uppe på Rambergets utsiktsplats. Bra träning att gå upp i trapporna och en utsikt som ger mig lugn och återhämtning

Jag använder styrkelyft, olympiska lyft, kettlebells och egna kroppen i min träning. För konditionen använder jag helst roddmaskin, trappor som jag stöter på och crosstrainer.
För återhämtning, fokus, avslappning och rörlighet väljer jag promenader, meditation, yogapositioner och stretching. Vad gäller nutrition äter och dricker jag allt med ambitionen att göra det med måtta. Min sömn är viktig så jag går och lägger mig och går upp ungefär samma tider varje dag.

Jag är Styrketrappans grundare

Pers livsfilosofi

Jag har tre livsfilosofier som jag försöker följa och som jag kan tycka är viktig på om oss:

  • det ska funka i livspusslet – balans i livet är nyckeln till harmoni både hos mig själv och min omgivning.
  • enkelt är kraftfullt – enkla strategier som är hållbart över lång tid framför snabba lösningar som funkar för stunden.
  • kunskap är makt – att vara nyfiken och lära nya saker både praktiskt och teoretiskt är a och o i mitt liv, jag tycker att det är precis lika viktigt och intressant med den breda massans erfarenhet som en forskares djupdykning i teoretiska fakta och evidens.

Pers certifieringar och diplom

Personlig tränare, utfärdad av Almega Friskvårdsföretagen

En personlig tränares roll inkluderar att utforma, implementera och utvärdera tränings-/ fysisk aktivitetsprogram för en rad enskilda klienter genom att samla in och analysera klientinformation för att säkerställa effektiviteten hos personliga träningsprogram.

Utfärdad av Kroppsterapeuterna

En massör arbetar både i friskvårdande och förebyggande syfte med att förebygga muskelspänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle

Utfärdad av EREPS

En personlig tränares roll inkluderar att utforma, implementera och utvärdera tränings-/fysisk aktivitetsprogram för en rad individuella klienter genom att samla in och analysera klientinformation för att säkerställa effektiviteten hos personliga träningsprogram.

4606c530-c1cc-44d8-9dc6-685670a2b23f
Utfärdad av Friskis & Svettis

Tränare på gymmet hjälper medlemmar att komma igång, välja övningar, lär ut teknik, hjälper till med inställningar på maskiner och ger tips på utrustning.

Pers utbildningar/kurser

Träning

Nutrition

  • Kost vid träning 15p, Umeå Universitet
  • Kostrådgivare 2.0 (Pågående), Axelsons PT Education

Återhämtning

Andning

Ledarskap

Positiv psykologi

Pers favoriter

Träning

Tränar gärna i grupp med andra eller tar mig till en park och hoppar upp och ner på bänkar och stenar. Tuffaste träningen är att följa med bonusbarnbarnen på upptäcktsfärd.

Nutrition

Lätt val. Hasselbackspotatis (recept vid sidan), lite bearnaisesås, en sallad och en stekt kotlett. Gärna ett glas rödvin till.

Hasselbackspotatis

Tid som behövs: 1 timme.

Gör nedanstående med känsla och kärlek så lovar jag att du får en god måltid.

  1. Skala potatisen

    Lägg skalresterna i en kompost

  2. Skiva potatisen i så tunna skivor du kan

    Utan att skära igenom potatisen helt

  3. Lägg potatisen på bakplåtspapper

    i en ugnssäker form

  4. Hyvla över smör och ringla över oljan

    på potatisen

  5. Strössla över havssalt

    över potatisen

  6. Ös potatisen efter 10-15 minuter

    med det smälta smöret/oljan

  7. När det är ungefär 10 minuter kvar av stekningen

    strö över ströbröd på potatisen

  • Potatisskalare
  • Skärbräda
  • Kniv
  • Ugnssäker form
  • Bakplåtspapper
  • 1 kg potatis (Gärna mjölig och ekologisk potatis)
  • 2 msk rapsolja (Kallpressad och ekologisk)
  • 2 msk smör (Ekologiskt)
  • 1 msk havssalt
  • 3 msk ströbröd
    Sätt på ugnen på 225 grader (varmluft 200 grader)

Energi beräknat på totala mängden råvaror, det kommer i realiteten vara något lägre då det blir svinn i form av potatisskal, de olika fetterna och ströbrödet som kommer vara kvar i formen vid servering.

Går du på saltfattig diet kan du minska mängden salt eller byta till den salttyp din läkare rekommenderar

Är du överkänslig mot laktos kan du använda laktosfritt smör

Är du överkänslig mot gluten kan du använda ta bort ströbröd eller använda glutenfritt ströbröd