Innehållsförteckning
Om Per
Jag använder styrkelyft, olympiska lyft, kettlebells, vattengymnastik och egna kroppen i min träning. För konditionen använder jag helst roddmaskin, trappor som jag stöter på, vattengymnastik och crosstrainer.
För återhämtning, fokus, avslappning och rörlighet väljer jag promenader, meditation, yogapositioner och stretching. Vad gäller nutrition äter och dricker jag allt med ambitionen att göra det med måtta. Min sömn är viktig så jag går och lägger mig och går upp ungefär samma tider varje dag.
Jag är Styrketrappans grundare
Pers livsfilosofi
Jag har tre livsfilosofier som jag försöker följa och som jag kan tycka är viktig på om oss:
- det ska funka i livspusslet – balans i livet är nyckeln till harmoni både hos mig själv och min omgivning.
- enkelt är kraftfullt – enkla strategier som är hållbart över lång tid framför snabba lösningar som funkar för stunden.
- kunskap är makt – att vara nyfiken och lära nya saker både praktiskt och teoretiskt är a och o i mitt liv, jag tycker att det är precis lika viktigt och intressant med den breda massans erfarenhet som en forskares djupdykning i teoretiska fakta och evidens.
OM mina certifieringar och diplom
En personlig tränares roll inkluderar att utforma, implementera och utvärdera tränings-/ fysisk aktivitetsprogram för en rad enskilda klienter genom att samla in och analysera klientinformation för att säkerställa effektiviteten hos personliga träningsprogram.
En massör arbetar både i friskvårdande och förebyggande syfte med att förebygga muskelspänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle
En personlig tränares roll inkluderar att utforma, implementera och utvärdera tränings-/fysisk aktivitetsprogram för en rad individuella klienter genom att samla in och analysera klientinformation för att säkerställa effektiviteten hos personliga träningsprogram.
Tränare på gymmet hjälper medlemmar att komma igång, välja övningar, lär ut teknik, hjälper till med inställningar på maskiner och ger tips på utrustning.
OM Pers utbildningar/kurser
Träning
- Personlig tränare 2.0, Axelsons PT Education
- Kettlebell Trainer Level 1 & Level 2, Eleiko Education
- Powerlifting Level 1, Eleiko Education
- Strength Coach Level 1 & (level 2 booked), Eleiko Education
- WADA CoachTrue & iSafe – World Anti-Doping Agency
- Science of Exercise – University of Colorado, Boulder
- Hacking Exercise For Health. The surprising new science of fitness., McMaster University
- Idrottens träningslära, prestationsutveckling och tester 7.5p, Linnéuniversitetet
- Ledare/Funktionärsutbildning, Friskis & Svettis
- Pass på gymmet, Friskis & Svettis
- Tränare, Friskis & Svettis
Nutrition
- Kost vid träning 15p, Umeå Universitet
- Kostrådgivare 2.0 , Axelsons PT Education
Återhämtning
- Friskvårdsmassage, Axelsons Gymnastiska Institut
- Påbyggd med anatomi för diplomerad massör
- Biohacking your brain’s health, Emory University
Andning
- Medveten Andning, Medveten Andning
Ledarskap
- Inspiring Leadership through Emotional Intelligence, Case Western Reserve University
- Women In Leadership: Inspiring Positive Change, Case Western Reserve University
- Conversation that inspire: Coaching Learning, Leadership and Change, Case Western Reserve University
- Leading Positive Change through Appreciative Inquiry, Case Western Reserve University
Positiv psykologi
- Positive Psychology – The University of North Carolina at Chapel Hill
- Positive Psychiatry and Mental Health, The University of Sidney
- The Science of wellbeing, Yale
Mina favoriter
Träning
Tränar gärna i grupp med andra eller tar mig till en park och hoppar upp och ner på bänkar och stenar. Tuffaste träningen är att följa med bonusbarnbarnen på upptäcktsfärd. På senare år har jag även hittat vattengymnastik och träning av olika slag.
Nutrition
Lätt val. Hasselbackspotatis (recept vid sidan), lite bearnaisesås, en sallad och en stekt kotlett. Gärna ett glas rödvin till.
Hasselbackspotatis
Tid som behövs: 1 timme
Gör nedanstående med känsla och kärlek så lovar jag att du får en god måltid.
- Skala potatisen
Lägg skalresterna i en kompost
- Skiva potatisen i så tunna skivor du kan
Utan att skära igenom potatisen helt
- Lägg potatisen på bakplåtspapper
i en ugnssäker form
- Hyvla över smör och ringla över oljan
på potatisen
- Strössla över havssalt
över potatisen
- Ös potatisen efter 10-15 minuter
med det smälta smöret/oljan
- När det är ungefär 10 minuter kvar av stekningen
strö över ströbröd på potatisen
- Potatisskalare
- Skärbräda
- Kniv
- Ugnssäker form
- Bakplåtspapper
- 1 kg potatis (Gärna mjölig och ekologisk potatis)
- 2 msk rapsolja (Kallpressad och ekologisk)
- 2 msk smör (Ekologiskt)
- 1 msk havssalt
- 3 msk ströbröd
Sätt på ugnen på 225 grader (varmluft 200 grader)
Energi beräknat på totala mängden råvaror, det kommer i realiteten vara något lägre då det blir svinn i form av potatisskal, de olika fetterna och ströbrödet som kommer vara kvar i formen vid servering.
Går du på saltfattig diet kan du minska mängden salt eller byta till den salttyp din läkare rekommenderar
Är du överkänslig mot laktos kan du använda laktosfritt smör
Är du överkänslig mot gluten kan du använda ta bort ströbröd eller använda glutenfritt ströbröd