Hoppa till innehåll
Hem » Blogg med artiklar för en hållbar hälsa » Träning » Låt naturen vara med för bättre resultat

Låt naturen vara med för bättre resultat

När vi är i naturen eller har naturen närvarande i vår träning och motion, blir aktiviteterna för din hälsa mer hållbara samtidigt som du gör skillnad för miljön.

Per, Styrketrappan

Det finns mycket vi kan göra för att träning ska bli hållbar, för en Hållbar hälsa! Vi kan röra oss i naturen, vi kan ta med natur in i träningsmiljöer, vi kan ställa krav på att utrustning produceras på ett hållbart sätt.

man walking on forest

Träna i naturen

Det går alldeles utmärkt att träna i naturen, det finns mycket att klättra runt i, gå eller springa på, lyfta, kasta eller vad det nu må vara för aktivitet du vill ta dig för med. Var kreativ så kan du få ut ett träningspass för hela kroppen.

two person inside gym exercising

Ta med naturen till träningsmiljöer

I en träningsmiljö, jag tänker främst på gym, så går det alldeles utmärkt att träna med redskap gjorda av trä, det går att ha växter att vila ögonen på eller väggar med växter för en bättre inomhusmiljö rent generellt 2.

Tänk även på att färgsättningar från naturen, eller strukturer som liknar naturen är bra för oss 3.

Redskap

Här är ett par exempel på saker där vi kan tänka lite mer hållbart.

En plyobox, för att träna hopp, spänst och explosivitet, i trä går alldeles utmärkt att använda istället för plast/silikon/gummi.

Kvastskaft går alldeles utmärkt att använda istället för PVC-rör.

Battle rope av hampa är ett bra alternativ till polyester/nylon, så länge du sköter dem och torkar dem om de blir blöta

Aröd utegym, Göteborg

Utomhusgym optimalt för en del

Sett till vad jag skriver om ovan är utegymmet som poppar upp här och var optimalt för dig som vill träna upp din styrka. Du får även bra luft, möjlighet till solsken samtidigt som du tränar och du har något att vila ögonen på under tiden. Det du får är ett beroende till väder och vind så ladda upp med kläder efter olika väder.

En bonuseffekt med naturen närvarande

Vi blir lite mer avslappnade och lugna när vi tränar i natur 1 & 4, så försök att hitta sätt att mixa natur och träningsmiljö.

Hållbarheten är på framfart inom utrustningsområdet

Hållbart stål håller på att forskas fram av exempelvis Hybrit Development (samarbete mellan SSAB, LKAB och Vattenfall, tack alla tre!). viktskivor (exempelvis Eleiko XF Bumpers) som är gjorda av återvunnet material eller träningskläder och funktionsmaterial som är gjorda av plast från haven (exempelvis Adidas Parley-produkter).

Berätta hur du mixar in naturen i din träning, inomhus eller utomhus

Kommentera nedan eller skicka ett meddelande till mig!