Hoppa till innehåll
Hem » Blogg med artiklar för en hållbar hälsa » Träning » Spetsa till din hemmaträning med hushållsredskap

Spetsa till din hemmaträning med hushållsredskap

Håll det enkelt, dummer

Kelly Johnson, https://sv.m.wikipedia.org/wiki/KISS-principen

Många tränar hemma för att det är praktiskt, billigt, tidsbesparande eller av någon annan anledning. Här är ett hushållsredskap som kan spetsa till din träning hemma.

Kvastskaft

Styrketrappans favorithjälpmedel både i hemmet och på gymmet. De tre övningarna som beskrivs täcker stora muskler och är positiva ( lätta varianter) för att alla ska klara av dem och om du gör mellan 8-12 repetitioner och tre varv per övning bör du känna dig lite trött efteråt.

Rodd

Håll kvastskaftet vågrät på ena sidan en dörrkarm så att händerna är placerade innanför karmen och ställ dig på andra sidan. Ta ett litet steg framåt så dina tår når tröskeln och luta dig bakåt till utsträckta armar och dra sen in kroppen sakta och släpp ut som i rodd.

Knäböj

Med armarna sträckta över huvudet, visualisera en tyngdlyftare som sträcker ut armarna i utlåst läge i tyngdlyftning, försök göra en knäböj från det läget. Om och när du känner att överkroppen börjar tippa framåt när du går neråt, stanna och sträck ut benen igen.

Bänkpress

Håll kvastkaften på samma sida dörrkarmen som du står, så att händerna är placerade innanför karmen och i nivå med bröstet. Luta dig framåt till böjda armar som så kvastskaftet trycks mot ditt bröst av karmen. Bromsa aktivt med armarna så det blir en mjuk rörelse som stannar när kvastskaftet rör bröstet. Precis som i bänkpress kan du stanna en sekund och sen sträcka ut armarna sakta till utsträckt läge och börja om.

Sammanfattning

Med ett hjälpmedel från hemmet kan den som inte är alltför funktions- eller rörelsehindrad göra träning mer tillgänglig och själv öka chansen att träningen blir av. Träning som blir av skapar bra förutsättningar för en hållbar hälsa.

Ett kvastskaft, en trappa eller något som man kan ta ett steg upp på och en stabil stol, fåtölj eller soffa är allt som behövs för att bygga både muskler och hemmagymmet.

Vill du veta mer om hur hemmagymmet byggs med hushållsredskap, kontakta oss!