Hoppa till innehåll
Hem » Blogg med artiklar för en hållbar hälsa » Sömn » Bättre immunförsvar med sömn

Bättre immunförsvar med sömn

Sömn är kungen inom sätten att förbättra sitt immunförsvar. Speciellt en god nattsömn är fantastisk för vårt immunförsvar

Per, Styrketrappan

I Varför är det så viktigt att sova kan vi läsa om vikten av sömn för att behålla vår tålighet mot till exempel förkylningsvirus eller i hanteringen av vissa cancerformer.

Bättre tålighet med sömn

Vi blir tåligare på flera olika sätt, både mentalt och fysiskt. Som jag nämnde ovan blir vi tåligare mot infektioner av olika slag, i Want to boost your immune system, sleep better (och flera andra källor från vetenskapen) beskriver man en del om hur vi kan stärka det naturliga skyddet mot flera mentala sjukdomar och om du läser vidare på Sleep deprivation increases Alzheimers protein

Sömnbrist kan öka din stress

Jag tror de flesta som någon gång varit stressade av en eller annan anledning även vet med sig att nattsömnen var sådär under de perioderna med mest stress. Tyvärr så kan den sömnbristen man redan har öka stresspåslaget som du kan läsa mer om i artikeln How sleep can strengthen your immune system så ta sömnbristen på allvar och arbeta med den själv eller sök professionel hjälp.

Summering

  • Det finns hjälp att få vid sömnbrist. En bra början är en bra balans i livet med inslag av träning, bra mat och återhämtning jämnt fördelat över vår dag och vecka.
  • Sov när du är trött och på Sömnskola – sov bra utan sömnläkemedel kan du få tips på hur du ska göra.
  • Behöver mer tips och hjälp så kan du diskutera med mig, har jag inga bra svar så kan jag kanske ge dig mer kunskapskällor att leta i då det forskas mer och mer kring sömnens inverkan på både vår fysiska och psykiska hälsa
  • Läs gärna mer på Bra och nog med sömn

Etiketter: