Hoppa till innehåll
Hem » Blogg med artiklar för en hållbar hälsa » Träning » Evidens + erfarenhet = hållbar träning!

Evidens + erfarenhet = hållbar träning!

Ta lite evidens, blanda det med erfarenhet så har du mitt framgångsrecept för en hållbart tränad kropp och knopp.

per, styrketrappan

Evidens och erfarenhet ett framgångsrecept

När vi plockar kunskaper som är bevisade genom forskning, och sen lägger en tids erfarenhet på det så blir det lättare att nå framgång med till exempel ett träningsprogram.

Vi vet till exempel hur intensivt, hur länge vi ska träna och på vilket sätt, tack vare att vi har mycket forskning att luta oss emot, för att nå hållbara resultat. Tack vare att många lutar sig mot forskningen och använder ideer och resultat därifrån så vet vi även väl vad som fungerar för breda massan. Då ökar sannolikheten lite till för framgång.

Evidens och erfarenhet behöver varandra

Evidens, upptäckter och forskning i all ära, vi behöver även erfarenhet av upptäckterna och gärna på bred front för att veta att olika upptäckter stämmer på en generell population för att vi tillsammans ska nå en hållbar folkhälsa. Evidens är ofta, det finns undantag, avgränsade till en mindre grupp för att göra den hanterbar, därav behöver det fortsätta prövas och övas för att se att det funkar på bredden med.

Vill du prata med om vilka evidens och erfarenheter som kan hjälpa dig nå dina mål? Kontakta mig på Kontakta oss