Hoppa till innehåll
Hem » Blogg med artiklar för en hållbar hälsa » Klokheter » Sällskapa framgång!

Sällskapa framgång!

Gör det du ska göra tillsammans med andra så ökar sannolikheten att lyckas!

Per

Jag och många med mig har sagt det, tillsammans blir vi bättre!

Att göra förändringar tillsammans med andra föder mer framgång än att göra det själv. I Tillsammans ökar chansen att lyckas! och Tillsammans för framgång kan du gå tillbaka och läsa mer. I just den här artikeln är min tanke att titta mer på hur man hittar ett sällskap. Och hur man sen föder varandras framgång, på en väldigt generell nivå självklart.

Sällskapa framgång i stora drag

Det är självklart okej att vara för sig själv då och då. Det är dock bättre för hälsan att undvika för mycket ensamhet.

Hitta sällskap

Bara det faktum att vara i ett sällskap och ett socialt sammanhang gör gott för hälsan. En del forskning visar på att det står för 30-55% av effekten för hälsan 1. Så, om du saknar sällskap i det du vill lyckas med så kan du göra nåt av nedanstående. Detta för att öka chansen att lyckas ännu lite bättre i längden3:

  • Hitta likasinnade och börja prata med dem, eftersom det här handlar om träning och motion så är det typiskt idrottsföreningar, gym, löparspår eller friluftsområden. 2
  • Skaffa ett husdjur som kräver att du kommer ut, hundgårdar exempelvis kan vara ett sätt att hitta sällskap. 2
  • Gör volontärarbete, där kan du dels hitta sällskap och även få en större känsla av att ge till andra vilket i sig stärker dig.  4 

Skapa framgång

Att skapa framgång handlar om motivation, uthållighet/tålamod, samarbete. Speciellt med det sällskap du precis hittat och är del av genom tipsen under Hitta sällskap längre upp. Självklart ska du alltid ha roligt på vägen till framgång.

Några sätt att nå framgång tillsammans, utöver att du faktiskt gör något i sällskap med andra, är:

  1. Skapa en vana med hjälp av belöningar 7 &  9  som du hittar och se det som din första framgång
  2. Börja sätt smarta delmål, mål som är lite utmanande och samtidigt möjliga/realistiska och se det som framgångar när du uppnår dem.  8 
  3. Hitta ett tävlingsmoment, det kommer efter en längre tids skapande av vanor och några uppnådda delmål, utmana dig själv och lär dig vara nöjd med det du klarar där och då. Ska sägas att det finns en viss koppling mellan tävlingsmoment och att lyckas bättre  10 och det behöver forskas mer om detta.

Det är såklart mer eller mindre arbete bakom framgångar. Resan dit tillsammans med andra gör att du lär dig ge och ta emot motivation. Alla bidrar till slut med uthållighet och tålamod och högst troligt blir det roligare än om du gjort det själv.