Hoppa till innehåll
Hem » Blogg med artiklar för en hållbar hälsa » Träning » Alla goda ting är tre i träning

Alla goda ting är tre i träning

Siffran tre är användbar på flera sätt inom hållbar hälsa, inom träning är det en hjälp för ett stabilare och säkrare genomförande.

Per, Styrketrappan

De två sätt jag tycker du kan främst ska använda siffran tre för är ryggens säkerhet och fötternas stabilitet.

Tre punkter i ryggen

Ländryggen/rumpan, skulderbladen och baksidan huvudet ska gå i rak linje om du använder ett kvastskaft (det som du redan använt i din hemmaträning om du följt bloggen och utmaningarna, läs mer om det i exempelvis Spetsa till din hemmaträning med hushållsredskap). Hittar du den linjen kommer dina lyft (till exempel marklyft och knäböj) bli säkrare för ryggen och din kropp kommer lägga energin på rätt ställe

Hittar du dina tre punkter i ryggen har du även ett bra verktyg för att kolla din rörlighet och stabilitet när du gör en djup knäböj (till huksittande) med en skivstång över huvudet. Har du de tre punkterna (ländrygg/rumpa, skulderblad och bak i linje samtidigt som armarna är utlåsta och i linje med eller precis bekom öronen så tycker jag (observera att här finns olika skolor runt om i världen) att du hittat rätt.

Tre punkter i foten

Hälen, trampdynan bakom stortån och trampdynan bakom lilltån. Om du har de tre punkterna i golvet så har du en bra balans i foten, något som kommer smitta av sig i form av bra vinklar benen, upp genom höften så att musklerna och andra delar i rörelseapparaten får arbeta med anatomiskt riktiga vinklar. Såklart finns det undantag här, även om det jag beskriver är det jag anser är rätt för en hållbar hälsa och bra resultat.

Sammanfattning

Hitta dina tre punkter så kommer du få en hållbar hälsa och bättre resultat.

Kommentera gärna nedan vad du tycker!