Hoppa till innehåll
Hem » Blogg med artiklar för en hållbar hälsa » Klokheter » Friskvård + sjukvård = sant!

Friskvård + sjukvård = sant!

Vilket ansvar vi alla har egentligen att undvika sjukvård tillsammans genom friskvård. Vi behöver hålla igång kroppen, äta så bra vi kan och återhämta oss för att vara kvar i en stark och hel kropp som fungerar i vardagen. Vi behöver även använda sjukvården vid rätt tillfällen

Per

Det är ganska enkelt och svårt att hålla sig helt frisk

Jag jämför gärna livet med ett långt parti schack där det gäller att ha kvar så mycket pjäser eller hälsa som möjligt under så lång tid som möjligt. Vi behöver veta hur vi ska agera när det blir obalans mellan pjäserna på bordet, vi behöver veta när vi ska attackera eller försvara för att hålla vår motståndare eller ohälsa stången. Så, det är ibland ganska enkelt och ibland ganska svårt att hålla sig helt frisk och hälsosam.

Använd sjukvården vid rätt tillfällen

Sjukvården bygger sin kunskap på vetenskap, vilket vi alla inom komplementär-yrken också behöver göra så att vi tar beslut och ger råd baserat på evidens på båda sidor stängslet.

Nåt jag tycker är viktigt att du tar med dig är att alltid använda sjukvården när det behövs. Gå dit när du har ont, känner dig hängig utan att det går över med vila så de (sjukvården) kan utesluta sjukdomar eller andra problem som behöver mediciner eller terapier av olika slag. Träning, bra mat och återhämtning/sömn är bra komplement till att hålla sig hälsosam och för att bli friskare.

Gör det som är bra för dig och stanna i friskvårdsbubblan så länge du kan

Det finns fyra viktiga faktorer för att hålla dig kvar i din friskvårdsbubbla:

  1. Motion och träning
  2. God, väldoftande och vacker mat
  3. Social samvaro
  4. Återhämtning och sömn.

Hur hittar du din balans för att hålla dig kvar i friskvårdsbubblan? Vad är dina bästa tips? Kommentera gärna!