Hoppa till innehåll

Var snäll, det är bara bra!

Är du snäll mot dig själv så kan du vara snäll mot andra och skapa en positiv spiral i ditt välmående med.

Per

I en solsäng på semestern, på Cypern den här gången, hinner jag reflektera en hel del mellan baden, aquafit, promenader och dignande bufféer i hotellrestaurang tillsammans med min fantastiska fru.

Den här gången handlar mycket av reflektionerna om snällhet, det är ju så fasligt stort behov av det med allt som händer i världen.

Tillsammans kan vi göra världen lite snällare tror jag.

Snälla människor är bra

Att vara snäll är tufft, riktigt coolt. Att vara snäll är också bra för både andra och dig själv. En superkraft 2 som visar sig i ökat välmående i forskning 3.

Såhär gör du för att bli snällare

Tid som behövs: 1 minut.

På en hög nivå handlar snällhet att behärska två saker, och förutsättningen är självfallet att du har någorlunda balans i livet

  1. Var snäll mot dig själv

    Det blir svårt att vara snäll mot andra om du glömmer dig själv, så Sköt dig själv och sköt om dig själv. Detta genom att ha en rimlig ambitionsnivå i allt du gör, respekterar dina egna och andras behov lika mycket och lyssna på kroppen 4 . Öva på Tålamod för hållbar hälsa så kommer snällheten mot dig själv.

  2. Var snäll mot andra

    Egentligen det en bättre värld handlar om, att vara snäll mot andra utan att offra dig själv och din integritet. Några tips från läkaren Stefan Einhorn är att göra goda gärningar för andra, då triggas vårt belöningssystem så det blir lättare att göra det om och om igen 5. Konkreta saker är visa tacksamhet, lyssna och var nyfiken på mer och slutligen ska du givetvis ge komplimanger och uppmuntran.

Kör igång nu, låt oss göra världen lite snällare!

2. https://modernpsykologi.se/2021/11/05/snallhet-ar-en-superkraft/
3. https://karinaxelsson.se/2022/10/snallhet/
4. https://dinpsykiskahalsa.se/artiklar/tips-for-att-ma-battre/var-snall-mot-dig-sjalv/
5. https://www.land.se/halsa/sa-gor-du-for-att-vara-snall/
Etiketter:
Dela gärna inlägget vidare, tack!