Hoppa till innehåll
Hem » Blogg med artiklar för en hållbar hälsa » Klokheter » Vi har blivit med chatbot!

Vi har blivit med chatbot!

Hållbar hälsa handlar, för mig, om att mixa olika branscher för att skapa en tillgänglighet och försöka innovera tjänster. Såklart att jag då sätter upp en chatbot för att korsbefrukta kunskap om hälsa med artificiell intelligens. Som ett extra verktyg för att hitta information.

Per, Styrketrappan

En chatbot som bygger på innehållet på vår sajt, blandat med artificiell intelligens som tolkar både det du skriver och vårt innehåll, gör nytta. Du kan fråga samma sak om och om igen, vår chatbot kan utföra enklare arbetsuppgifter såsom att beräkna BMI eller ge enkla råd om till exempel viktminskning.

Chatboten lär sig hela tiden

Ha tålamod med chatboten, den lär sig löpande både baserat på det du skriver och informationen som den matas med (sajten). Nu i början är den lite fyrkantig och även om den kommer fortsätta vara en chatbot så ska den förhoppningsvis kunna ge ett lite bättre intryck om en tid.

Till att börja med så kan den:

  • Svara på frågor och svar om alla övningar som går att läsa utan inloggning på Kurser
    • Du kan till exempel skriva ”Vad är bänkpress?” eller ”Vilka muskler är knäböj bra för?”
  • Beräkna till exempel BMI, en kalkyl som du hittar under Labbet
    • Du kan till exempel skriva ”Beräkna BMI
  • Söka på hela siten
    • Om chatboten inte hittar svaret under Hjälpredor eller Pass och kurser så kommer den söka efter specifika sidor som innehåller det du frågar om.

Jag kommer lära den att göra det det mesta som sajten kan, rekommendera program baserat på dina önskemål (gå ner i vikt, bli starkare eller uthålligare, få ner blodtrycket eller sjukdomstillstånd som går att hitta i t.ex. FYSS) och högst troligt kommer jag trimma intelligensen bakom så att den även hämtar information från externa sajter (information från öppna och verifierade källor såklart) för att ge ett mer och mer intelligent intryck. Allt inom sinom tid förstås.

Chatboten är aktiverad lite här och var

Som du kommer märka om du surfar runt så är chatboten aktiverad på specifica sidor, och det handlar om att visa ungefär vad den bör kunna diskutera med dig och svara på frågor om.

Testa gärna här och kommentera nedan vad du tycker att en chatbot borde göra. Är den ens nödvändig eller kan den tillföra något till hälsan?

[chatbot-widget]

Observera, det är bara en digital assistent!

En chatbot kan enbart göra det du säger till den och jag har sagt till den att göra enklare uppgifter än så länge, så den ersätter såklart aldrigt mänsklig kontakt även om ambitionen är att göra den så människolik som möjligt. Alltid viktigt att ha den etiken med sig kring artificiell intelligens.