Hoppa till innehåll
Hem » Blogg med artiklar för en hållbar hälsa » Återhämtning » Förändra och förbättra något

Förändra och förbättra något

Tiden har kommit till att testa av och förändra något för att fortsätta utvecklingen.

Per

Om du håller på med förändring för en hållbarare hälsa fortsätt läsa, annars kan du hoppa vidare till Förbättrad prestation

three stainless steel forks near apple

Hållbarare hälsa

Fortsätt jämföra äpplen med äpplen, testa och jämför dig med dig när du vill veta var du är.

För att du ska uppleva eller märka resultat så behöver du ibland förändra något eller ta ett steg tillbaka och se om du behöver justera just din resa.

Jag vill att du börjar månaden med en skattning igen för att hålla koll på din utveckling. Samma diagram och mall som förra månaden:

Anledningen till att jag tycker du ska fortsätta med skattning som ett test, är att hållbar hälsa handlar om att det ska kännas bra och det ska bli av. Vanorna ska finnas och du ska känna dig starkare och friskare än innan är tanken, och det kan hållas såhär enkelt.

Mall för skattning

Dokumentet som du kan ladda hem för att fylla i dina egna värden finns här

Förändra och förbättra

Jag tycker du ska fundera lite på dina svar du skrev ner första månaden i dokumentet Mall för Fem steg för hållbar hälsa-förändring, det kanske är dags att fundera alla punkterna och hur väl de stämmer med ditt liv som det ser ut just nu?

Så gå igenom dokumentet och svara på nytt, jämför gärna och återkom till mig om du upplever en skillnad i positiv eller negativ riktning.

Fira mer

Fortsätt fira ofta och koppla det till dina mål, det är meningen med nåbara delmål att du ska nå framgångar och bygga både självförtroende och självkänsla.

Känner du dig sugen på att fira utan att kunna koppla det till ett mål, låt firandet bli något hälsosamt som gör dig glad.

I rutan bredvid har du lite tips på hur du kan fira.

  • Afternoon tea med tillsammans med nån, hemma eller på ett kafe/hotell. Du kan fortfarande äta dina bra grejer och det känns lite lyxigare.
  • Se flera avsnitt i en tv-serie.
  • Handla lite kläder. Vem vet, du kanske kommer i en annan storlek nu än innan du startade?
  • Kom ihåg att alltid ta dig tid och bara var. Ett bra sätt att bara vara är att pyssla om blommorö

Fortsätt gör, för hållbarare hälsa!

Ha tålamod och fortsätt gör, och gör en ny skattning om en månad för att fortsätta mäta dina framsteg.

white and brown concrete house

Förbättrad prestation

En del säger att resan är viktigare än målet och jag tycker att prestationen kan vara både resa och mål beroende på hur du väljer att se på det.

Det är din förändring, du som gör arbetet och du som får resultatet.

Samma som för hållbar hälsa, dags för skattning. Diagram och mall från förra månaden:

Mall för skattning

Dokumentet du kan ladda hem ligger här.

Vi har nått test-tid!

Dags att testa av hur du ligger till så ta fram dina svar på frågorna du fick i Hitta din utgångspunkt och utför testerna med liknande förutsättningar som förra gången så resultaten blir jämförbara.

Förändra och förbättra

Se över svaren i ditt dokument frå Jag tycker du ska fundera lite på dina svar du skrev ner första månaden i dokumentet Mall för Fem frågor för förbättrad prestation-förändring det kanske är dags att fundera alla punkterna och hur väl de stämmer med ditt liv som det ser ut just nu?

Så gå igenom dokumentet och svara på nytt, jämför gärna och återkom till mig om du upplever en skillnad i positiv eller negativ riktning.

Kom ihåg att fira

Fira både medgång och motgång. Båda är förbättringar, du presterade bättre i ena fallet och fick en lärdom i andra fallet. Exempel hittar du längre upp under Fira mer

Kontakta mig vid behov

Behöver du stöd i den är resan så kan du höra av dig till mig via Kontakt med dina frågor för att diskutera förändringarna.