Hoppa till innehåll

golv-trippel

Sätt händer och fötter i golvet och sträck ut benen så långt du kan varefter du knäböjer så djupt du kan, helst till huksittande och starta om. Gå sen ner på alla fyra med magen nedåt och gå fram och tillbaka på golvet som om du vore fyrbent. Avslutningsvis vänder du dig om med ryggen nedåt och går fram och tillbaka på golvet som om du vore fyrbent.

Max 30 knäböj respektive smärtfria (tänk på handlederna och axlarna) steg som fyrbening räcker gott för att kroppen får en ordentlig genomgång.

Observera!

Det här passet utsätter handleder och axlar för en ganska stor påfrestning så var försiktig och visa självinsikt om du kan och bör testa det.

På grund av den hängande ställningen och ansträngningen det medför kan blodtrycket gå upp så om du redan har högt blodtryck, kolla gärna med sjukvården så det är ok för just dig att göra de här övningarna.

Lektioner

Golv-trippel – björngång

Längd: 5 minuterFörfattare: Per OlssonSvårighetsgrad: Svår

Var lite lekfull, lär av barn eller ta kontakt med din barnsliga sida, och agera ett fyrbent djur. Det är jättebra träning både för musklerna i bröst, rygg, axlar, armar och bål såväl som koordination när du ska ta dig framåt, bakåt eller snurra. Per, Styrketrappan Vanliga frågor

Golv-trippel – omvänd björngång

Längd: 5 minuterFörfattare: Per OlssonSvårighetsgrad: Svår

Fortsätt var lekfull, lär av barn eller ta kontakt med din barnsliga sida, och agera ett fyrbent djur. Det är jättebra träning både för musklerna i bröst, rygg, axlar, armar och bål såväl som koordination när du ska ta dig framåt, bakåt eller snurra. Den här omvända varianten är mer utmanande så tänk på att… Läs mer »Golv-trippel – omvänd björngång